کارگاه مرمت هفت‌تپه فعال است

«عبدالرحيم بنا» در گفت‌و‌گو با ميراث آريا(chtn) با اشاره به اين که کاوش اساسي از سال 44 تا 57 در 14فصل انجام شده است، خاطرنشان کرد: عمليات آواربرداري، پي‌گردي و خشت‌چيني با استفاده از خشت بهينه‌سازي‌شده مورد تاييد آزمايشگاه مواد و مصالح پايگاه اين محوطه تاريخي به صورت مستمر در حال پي‌گيري است.

اين مقام مسوول با يادآوري اين موضوع که پاک‌سازي و حذف پوشش گياهي زايد در محوطه بيش از 4بار در سال انجام مي‌پذيرد، اظهار داشت: اين عمليات با روش سنتي با هدف خسته کردن رشد گياه انجام مي‌شود زيرا استفاده از مواد شيميايي باعث سست شدن بافت خاک مي‌شود.

وي از حفاظت‌هاي اضطراري براي جلوگيري از آسيب‌هاي ناشي از بارندگي ياد کرد و افزود: پس از هر بارش به‌صورت مداوم برنامه پايش انجام مي‌شود و به محض مشاهده آسيب، سريعاً اقدام مورد نياز مانند مستند سازي محل آسيب‌‌ و ارائه راهکارهاي مرمتي صورت مي‌گيرد و از تخريب و آسيب ديدن احتمالي محوطه جلوگيري مي‌شود.

وي خاطرنشان کرد: خوانا‌سازي پلان معماري دستاوردهاي حاصل از 14فصل کاوش گذشته در حال انجام است و عمليات حفاظت و مرمت بخش‌هايي از ساختمان شماره 1 صورت گرفته است.

وي با تاکيد بر اين که برنامه ژئوفيزيک کل محوطه هفت‌تپه انجام شده است، افزود: از سال 80 تاکنون عمليات حفاري محوطه هفت‌تپه به صورت مشترک با دانشگاه ماينز آلمان صورت گرفته و تاکنون 6 فصل از حفاري انجام شده است.

گفتني است، محوطه هفت‌تپه بقاياي يک شهر و اجتماع بزرگ عيلام ميانه و متعلق به 14 قرن پيش از ميلاد مسيح است که از تپه‌هاي متعددي تشکيل شده است. با توجه به آثار و لوح‌هاي به دست آمده، اين شهر باستاني «کبنک» نام داشته که در سده چهاردهم پيش از ميلاد بر اثر آتش‌سوزي تخريب شده و بعد از آن هيچ‌گاه رونق اوليه را به دست نياورده است.

يادآور مي‌شود کاوش‌هاي اوليه پس از نمايان شدن يک طاق آجري در آن محوطه توسط «عزت‌الله نگهبان» در 14‌فصل انجام پذيرفت.
/110

انتهای پیام/

کد خبر 1390091635